Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

                                                                                     Μακάρι να ήταν διαφορετικά! 


-Τόσο η τσαρική Ρωσία,¨όσο και η Σοβιετική Ρωσία και η Μετα-σοβιετική Ρωσία,του Γκορμπατσόφ, του Γιέλτσιν και της ομάδας της Πετρούπολης ήταν η πιο αναξιόπιστη σύμμαχος, ιστορικά.

Οι πελατειακές σχέσεις ,οικονομικές και γεωστρατηγικές, μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία και για κανένα λόγο δεν θα τις διακινδύνευε για χάρη της Ελλάδος, της Κύπρου, της Σερβίας,κλπ..Θα μας παραδώσουν κατευθείαν στα Γερμανικά χέρια, αφοπλισμένους.Ο ρομαντισμός για <<τον Μόσχοβα που θα φέρει το σεφέρι...>>,το ομόδοξο γένος, κλπ, θα μας οδηγήσει σε οδυνηρές και ταπεινωτικές περιπέτειες.

-Εξ άλλου οι Ρώσοι τον Μάρτιο του '13 στην Κύπρο, και πιο πριν με την αγορά των S300 οπλικών συστημάτων, είχαν την ευκαιρεία να επιδείξουν συμπεριφορά Μεγάλης Δύναμης.


Η Ρωσική ηγεσία που εκπροσωπεί σήμερα την ρωσική ολιγαρχία όχι μόνο δεν αντιμάχεται αλλά συντάσσεται με την επικράτηση των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων της Δύσης.Η μόνη ανησυχία τους είναι μήπως τους καταπιούν και τους παραμερίσουν, χάριν ανάδειξης άλλης άρχουσας τάξης.Αναζητούν δηλ. από μέρους τους ένα modus vivendi με τους κυρίαρχους κύκλους του κόσμου της <<ελεύθερης οικονομίας>> και ουδόλως ενδιαφέρονται για δικαιοσύνη,αλληλεγγύη των Λαών και εθνικά δίκαια και μάλιστα μικρών εθνών...



-Αμφίβολη είναι και η δυνατότητα της Ρωσίας για μια δυναμική παρέμβαση υπέρ της χώρας μας στις σημερινές συνθήκες, ακόμη και άν είχε την πολιτική βούληση γι΄αυτό.



Μας το  λένε καθαρά:


"Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας και Πούτιν. Ο κ. Σιλουάνοφ τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία και πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της."
Πηγή: Ρωσία προς Ελλάδα μετά την επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν: Κλείστε συμφωνία με την Ευρώπη! - In Real News Magazine http://inrealnews.blogspot.com/2015/06/blog-post_430.html#ixzz3eZMBqBc9



Ούτε και στην άρση του εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων προχώρησαν,σαν συμβολική πράξη  έστω στήριξης του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού,παρά αρκούνται σε συστάσεις για μη διατάραξη του κατεστημένου status quo από πλευράς μας.


KON MAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου